Klassiska TV-spel

TV-spel är som alla vet, som någon gång spelat ett TV-spel, väldigt roligt. Det är inte utan anledning att man kan bli sittande med ett TV-spel några timmar när man väl börjat. Det roliga är ju också att det finns så fruktansvärt många spel att välja mellan. Här tänkte vi kika lite närmare på några av de mest klassiska.1172877-hispanic-couple-playing-video-game

Super Mario

Spelet med den lille rörmokaren och dennes vänner är kanske det mest klassiska TV-spelet alla kategorier. Första spelet i serien, Super Mario Bros., släpptes år 1985 och sedan dess har det blivit ytterligare ett femtontal spel i serien.

The Legend of Zelda

Näst efter Super Mario är det frågan om inte The Legend of Zelda kvalar in som det mest klassiska TV-spelet genom historien, där man som Link ska försöja besegra Ganon och rädda prinsessan Zelda.

FIFA

För alla älskare av sportspel är förstås fotbollsspelet FIFA en riktig klassiker. Första spelet i serien kom år 1993 under namnet FIFA International Soccer och sedan 1995 har ett nytt spel släppts i serien varje år.Några andra klassiska TV-spel som också kan vara värda att nämna är bland andra Sonic The Hedgehog, Aliens, som bygger på filmen med samma namn, samt Madden NFL.