Aliens

AlienEn av de mest hyllade filmerna genom tiderna i skräckgenret är filmen Alien som den heter både på engelska och på svenska. Filmen kom redan 1979 och har därefter fått flera uppföljare. Tack vare dess popularitet så har det också gjorts en del spel genom åren som vi ska berätta om.

Bakgrund

Alien – Den åttonde passageraren är en amerikansk-brittisk science fiction- och skräckfilm som är regisserad av Ridley Scott. I huvudrollen spelar Sigourney Weaver och filmtiteln refererar till antagonisten i filmen – en utomjordisk varelse – en alien. Filmen blev mycket uppskattat av både filmpubliken och av filmkritiker. Den följdes därför av både litteratur, tv-spel och andra typer av merchandice. Till dags dato har den tre officiella uppföljare, men det finns förstås filmer som influerats av filmen.  Filmen var också en normbrytare genom att filmens hjälte var en hjältinna, alltså en kvinna, i form av skådespelerskan Sigourney Weaver.

Alienspel

Som ringar på vattnet har det som vi redan nämnt gjorts spel i olika former av Alien. Vi tänkte presentera något gammalt och några nya titlar som är baserade på filmen Alien.

  • Alien, 1982 – Lagom till den första uppföljaren så kom också det första spelet med samma namn som filmen. Alien skapades av Fox Video Games för konsolen Atari 2600. Något år senare släppte även Argus press software ett spel med samma titel men till fler konsoler.
  • Alien Infestation, 2011 – 2011 så släpptes nämnda spel till konsolen Nintendo DS. Spelet är baserat på både Alien och Alien 3 och spelas i form av en överste marin och det går ut på att återvinna en livsform som upptäckts på fartyget man vistas på.
  • Aliens spelautomat, 2014 – Ett exempel som verkligen visar på hur populär denna filmfranchise är, är detta spel som tagits fram för spelautomater. Det är Net Entertainment som håller på och utvecklar detta.
  • Aliens: Colonial Marines, 2013 – Detta är ett FPS-spel (first person shooter), vilket innebär att du spelar spelet i förstapersonsläge. Spelet utspelar sig efter händelserna i den tredje filmen, Alien 3. Här nedanför ser ni trailern till spelet.