Pay2win och Pay2skip

Skillnaden mellan Pay-2-win och Pay-2-skip är inte direkt stor men väldigt stor när det kommer till vad det handlar om. Idag så är det ofta att ett spel kritiseras för att man kan köpa en produkt eller service inom ett spel för riktiga pengar. I gengäld så är sagda produkt eller service överdrivet kraftig eller gynnsam för konsumenten.

Pay-2-win är som vi gav i exemplet att någon betalar för något som i sin tur är överdrivet kraftfull. Detta är vanligt inom många gratisspel som ofta vill att du köper, oftast genom att ha en exklusiv valör som finns i spelvärlden. Exempel på detta kan ses i spel som till exempel World of Tanks.

I det spelet kan du köpa stridsvagnar som är mer kraftfulla än andra av samma nivå, dessa är också endast tillgängliga för riktiga pengar. Pay-2-skip dock raka motsatsen till Pay-2-win. I spelet Warframe så har du möjligheten dels springa runt i olika uppdrag och få tag på resurser och föremål som låter dig gå framåt i spelet.

Skillnaden är att det är samma sak betalaren får som den som jobbar sig fram till att få saken får. Det som skiljer är bara mängden tid som läggs ner vilket inte har något med att göra att den ena är bättre än den andre.